Städning på dina villkor

17 maj

Under de senaste åren har vi noterat att det finns en hel del förutfattade meningar och felaktiga föreställningar kring hushållsnära tjänster och att beställa städhjälp i hemmet.

En vanlig tanke är att det är allt eller inget. Att man måste beställa städhjälp flera dagar i veckan med påföljande kostnader. Så är det inte.

Idag är konkurrensen på marknaden för hushållsnära tjänster benhård. Det är absolut konsumentens marknad. Och som ett led i denna konkurrensen är det också en naturlig följd att konsumenten, alltså beställaren av de hushållsnära tjänsterna, kan välja och vraka mellan en uppsjö av städfirmor.

Kontentan är att vare sig du vill ha städhjälp en gång i kvartalet, daglig städning, kontorsstädning, flyttstädning, veckostädning, storstädning, specialstädning, fönsterputsning, eller bara någon som dammsuger ditt hem i ett par timmar, ja då kan du vara helt säker på att det finns en städfirma eller städare som kan tillgodose ditt behov. Det är bara att navigera runt på nätet och ta in priser och offerter från fler städfirmor, och sen välja den som passar bäst (eller givetvis att använda vår offerttjänst!)

Sen handlar det givetvis om att hitta en seriös städfirma eller leverantör av hushållsnära tjänster. Som med alla branscher med hög omsättning och stora möjligheter till skattelättnader (RUT) finns det även ett och annat företag med mindre goda intentioner. Som enbart startat sin verksamhet för att tjäna snabba pengar och inte drar sig för att lura sina kunder eller skatteverket.

Det förekommer idag och det kommer fortsätta så länge möjligheten till Rut-avdrag existerar. För dig som beställare och kund gäller det därför att alltid undersöka vad det är för slags städfirma som du står i begrepp att anlita när du letar efter städhjälp i Stockholm.

  • Finns F-skattesedel?
  • Finns försäkringar?
  • Vad säger andra kunder?

Svaret på dessa frågor kan vara hela skillnaden mot ett rent hem, gott samvete å ena sidan och raka motsatsen. Tänk på detta när det är tid att beställa.