Självgående dammsugare

En guide till självgående dammsugare aka robotdammsugare

Så kallade självgående dammsugare (kallas även för robotdammsugare) är en produkt som blir allt vanligare; fler varumärken har anammat tekniken bakom självgående dammsugare och med det ökade utbudet så har även priserna gått ner. Idag kan man köpa en bra produkt för någonstans mellan 2000-6000 kr.

Det finns även billiga robotdammsugare under 2000 kr, bland annat har JULA en variant för någonstans runt 1500 kr, Men som med mycket annat här i världen så får man vad man betalar för. Därmed inte sagt att billigt är detsamma som dåligt. Det är snarare en fråga om att noga undersöka vad för slags prestanda du får för dina pengar.

En robotdammsugare ska ses som ett (smidigt) komplement

Det ska också sägas att vi inte rekommenderar en självgående dammsugare som enda dammsugare i hemmet. Hur teknisk avancerad dagens robotdammsugare än har blivit, så kan de ännu inte ersätta den manuella städningens noggrannhet och resultat.

Därför bör du snarare köpa en självgående dammsugare med syfte att använda den som ett komplement till den vanliga städrutinen. Den kan fungera utmärkt för att hålla borta den översta lagret med damm och smuts i ditt boende, och skapa ett mer hygieniskt hem att trivas i på vardagen. När det sen är dax att städa ”manuellt” så kommer du behöva städa mycket mindre eftersom robotdammsugaren redan har utfört det mesta av arbetet helt av sig själv.

Köpa billiga självgående dammsugare på nätet
Vi får då och då frågor om var man köper billiga självgående dammsugare på nätet. Med dagens utbud finns det förstås många butiker att botanisera bland och många varumärken att välja mellan. En butik som har ett bra utbud av högkvalitativa robotdammsugare från Irobot är Pixmania.se.

Vill du ha en konkret produktrekommendation vill vi på Städning Stockholm slå ett slag för effektiva Samsung NaviBot. Denna robotdammsugare skapar via fotografier en karta över hushållet innan den påbörjar sin dammsugning och har på så vis en färdig plan och strategi för städningen redan från början. På så vis kan den städa effektivt och resultatinriktat.

Riktigt smart och en funktion som gör denna självgående dammsugare från Samsung till en av marknadens bästa just nu. Därför får denna vår egen Bäst i Test!

Robotdammsugare i framtiden?
I framtiden kommer marknaden för robotdammsugare att utvecklas och som så ofta med tekniska innovationer kommer samtliga självgående dammsugare att bli mer tekniskt funktionella samtidigt som priset sjunker.

Kanske kommer denna typ av dammsugare till och med att kunna ersätta städhjälp för vissa personer, men bara om den sociala samvaron av hjälp i hemmet inte betyder något. Och som sagt, vi ser detta som ett smart komplement till den ordinarie städarsenalen. Om det blir ett fullgott substitut får framtiden utvisa.