Handdammsugare – Tips & 3 Bäst i Test

Handdammsugare – Tips & 3 Bäst i Test

En handdammsugare är ett perfekt komplement i städutrustningen. Märk väl att det är ett komplement, och inte en dammsugare som ersätter en ”vanlig” dammsugare. Snarare handlar det om en funktion som kan ersätta sopborsten och skyffeln i många städmoment.

Inte minst är en handdammsugare ideal för snabbstädningen och spontanstädning då den snabbt och enkelt gör processen kort med ytligt damm, smulor och smuts på våra golv och möbler.

Välj den snyggaste!

Många av de handdammsugare som finns på marknaden idag är relativt likvärda i både pris och prestanda. En del av köpet som man ofta underskattar är den estetiska. På städning Stockholm är vi faktiskt av uppfattningen att ju snyggare din handdammsugare är, desto bättre.

Varför? Jo, för att en snygg handdammsugare placerar man som vilken annan pryl eller möbel som helst mitt i inredningen. Och då kommer man också att använda den mer. Lättillgänglighet = mer städning. Och mer städning = bättre hygien och ordning i hemmet.

Väljer du mellan att köpa två handdammsugare med ungefär samma prestanda, ska du alltså välja den du tycker är snyggast. Även om den kostar några hundralappar mer.

3 Supervassa Handdammsugare som vunnit Bäst i Test

Då tänkte vi gå rakt på sak och rekommendera 3 handdammsugare som vunnit diverse bäst i test. Vi har även testat dessa handdammsugare själva och kan gå i god för att de motsvarar sentensen ”mycket för pengarna”.

1. Ergorapdio – mest sålda i Europa

ergoDen första handdammsugaren har vunnit bäst i test i Råd och Rön, juni 2010, då ett 10-tal olika handdammsugare testades. Electrolux Ergorapido är dammsugaren vi syftar på. På plusskalan hittar vi den vackra designen, som finns att köpa i 6 färger, samt en bra sugförmåga och prestanda.

På minussidan en relativt liten batteritid, Ergorapido behövs laddas ganska ofta.

2. Bosch Move 2 in 1 – bäst i test av Icakuriren

boschenJa, med denna rubrik har vi egentligen sagt det mesta. Bosch 2 in 1 handdammsugare liknar på många sätt konkurrenten Ergorapido i prestanda och formgivning, men har enligt Icakurirens testpanel en bättre sugförmåga. På städning Stockholm ska vi erkänna att vi aldrig haft chansen att testa Bosch Move 2 in 1 och ska låta vara osagt om den är bättre eller sämre än Ergorapido.

Proline Exido

Vi vill även nämna Proline Exido Handdammsugare som ganska nyligen fick bäst i test av en sajt på nätet med syfte att testa vitvaror och hushållsprodukter. Dock är vi inte säkra på hur ”seriöst” detta testat är, det kan lika väl ha varit en köpt annons.

Men vi vill ända ta med Proline Exido eftersom vi hört kollegor och hushåll använda denna med stort nöje.

Läs även mer om: