Fönsterputs i Stockholm – Guide till Företag & Gör det själv

Hitta fönsterputs i Stockholm – guide till företag & gör det själv

Kolla in erbjudanden, firmor och alternativ på den här sidan för att boka fönsterputsning. Men först ett par om denna underskattade yrkeskonst. Det är inget att sticka under stolen med. Det tar tid att läsa sig bli bra på att putsa fönster som blir sådär skinande rena. Och det tar ännu längre tid att bli snabb på det.

Som tur är kan man numera boka fönsterputs i Stockholm till RUT – priser och det finns en hel del företag att välja mellan. Vi ska i det närmsta titta lite närmare på vilka alternativ som finns.

# Tips 1. Fönsterputs från Södertörns

Vårt första tips för dig som vill beställa fönsterputsning i Stockholm är att kolla in Södertörns Fönsterputs. Här talar vi om verkliga yrkesproffs med tusentals skinande rutor och glaskroppar i sin CV.

Enligt info på företagets hemsida har den här verksamheten putsat rutor i Stockholm sedan slutet på åttiotalet. Så, om det ligger något i uttrycket att ”övning ger färdighet”, finns det knappast någon aktör i Stockholm med bättre koll på hur man fixar rena rutor än Södertörns.

Hemsida: www.renarutor.se
Epost: info@renarutor.se
Telefon: 08-777 60 71

# Tips 2. Nyzells = lång erfarenhet

Vårt andra tips på fönstputs i Stockholm tar sikte på Nyzells Fönsterputs. Även i detta fall råder ingen brist på erfarenhet. Nyzells drivs och ägs av Håkan Nyzell som sysslat med fönsterputsning i över 30 år (!) vilket måste betecknas som smått otroligt.

Det är ingen överdrift att påstå att Håkan är en av Sveriges absolut främsta fönsterputsare. Såhär skriver Håkan om sin gedigna erfarenhet på hemsidan:

”Jag har putsat fönster i alla typer av byggnader, från små lägenheter i stan till stora familjevillor och även kyrkor och kontorsbyggnader.”

Med andra ord: är det viktigt för dig med rena rutor och en putsning som verkligen gör intryck på besökare ska du kontakta Nyzells.

Hemsida: www.fonsterputsare.com
Telefon: 08-938864

Egen putsning i tre steg

För dig som själv vill åta dig det tvivelaktiga nöjet att utföra din fönsterputsning på egen hand följer här ett par snabba tips för ett lyckat resultat.

1. Använd rätt redskap när du putsar rutor!
Vad är då rätt redskap? Det första du ska inhandla är en ordentlig fönsterskrapa, en rejäl hink, bra tvättsvampar, diskmedel och microfiberdukar. Det kan även vara bra att blanda i T-röd eller något annat fettlösande medel i vattnet, men använd aldrig mer än 1/10 av total vätska. (Vissa fönsterputsare använder lacknafta; alla dylika medel ska användas med försiktighet.)

2. Diskmedel fungerar alltså alldeles utmärkt för att putsa rutor eftersom det både är fettlösande och rengörande. Vatten + diskmedel appliceras på fönstret i sen svepande S-rörelse, därefter går du loss med fönsterskrapan. Efter en sådan putsning blir det ofta ”fläckar” eller beläggning kvar i kanterna på rutorna och här kan det därför vara bra att finputsa med microfiberduken (även vanligt tidningspapper funkar fint.)

3. Som med allt annat: att bli duktig och snabb på att putsa rutor tar tid. Är resultatet viktigt och du känner dig osäker rekommenderar vi att du beställer fönterputsning Stockholm av riktiga yrkesproffs. Då kan du känna dig trygg med att resultatet blir skinande rent.