Dammsugare bäst i test

Dammsugare bäst i test – vi listar våra favoriter!
Nu är vi inne på ett område där vi kan uttala oss med stor auktoritet. Dammsugare. Och vilka som är de bästa dammsugarna.

Givetvis har vi inte testat alla dammsugare som finns på marknaden, men vi provar dagligen många modeller och får via vårt kontaktnätverk dagligen nya tips, råd och tester vad gäller dammsugare. På den här sidan tänkte vi presentera vår egen kategori för dammsugare bäst i test.

Här följer helt enkelt de bästa dammsugarna på marknaden just nu enligt våra tester.


Vad undersöker vi?

Det finns i princip 4 punkter som vi tittar på när vi utfört vårt bäst i test av dammsugare:

  • 1. Prestanda >> sugförmåga, räckvidd, watt etc
  • 2. Hållbarhet >> samtliga dammsugare är testade under minst ett halvår
  • 3. Användarvänlighet >> hur smidig är dammsugarna att städa med?
  • 4. Pris >> får du mycket dammsugare för pengarna?

Electrolux ZE310

Det är roligt med dammsugare som är både bra och billiga. Men faktum är att Electrolux ZE310 är mer än så. Den är riktigt bra och riktigt prisvärd. Lång räckvidd med sladd på hela 13 meter, lättvikt på 7 kg, 1800 watts motoreffekt, 340 watts sugeffekt är på pappret fina siffror, men papper och verklighet kan som bekant skilja sig åt. Fast inte här.

Tvärtom utnyttjar Electrolux ZE310 varje uns av sin prestanda på bästa sätt och är rena fröjden att städa även tufft nedsmutsade ytor med. Ett utmärkt budgetval även för det större hushållet och en av de bästa dammsugarna du kan köpa för under tusenlappen!

Prisklass: ca 800-1400 kr på nätet


Electrolux Ultra One Z8870

Nu förefaller det nästa som att vi är sponsrade av Electrolux, men vi försäkrar: så är inte fallet. Det råkar faktiskt bara vara så att vi tycker väldigt mycket om Electrolux Ultra One. Det är framförallt en sak vi går igång på hos denna dammsugare: sugförmågan. Den är riktigt bra.

Har du ett hem med mycket mattor och andra dammsamlande textilier är det här dammsugaren för dig. Mattorna blir rena och dammfria på ett kick, och samma behandling väntar övriga hushållet. Dammsugare bäst i test? Ja, Ultra One fick exempelvis högsta betyg av Råd & Rön för två år sen. Eller snarare omdömet som en av de bästa dammsugarna någonsin.

Prisklass: ca 2500-3000 kr på nätet.


Siemens VSZ62222 fick bäst av Testfakta

En av de absolut bästa dammsugarna vi någonsin testat heter Siemens VSZ62222.

Det är egentligen inga konstigheter: en standarddammsugare med lång räckvidd, superb sugförmåga och utmärkt flexibilitet. Går att använda i alla hemmets utrymme med samma rena, fina resultat.

En väldigt allround maskin som klarar av de flesta utmaningar galant. Dessutom är den väldigt tystgående. Att den sedan bara kostar någonstans mellan en och tvåtusen kronor gör inte saken sämre.

Denna dammsugare fick bäst i test av TestFakta förra året.

Prisklass: 1500-2000 kr på nätet.


Läs även mer om: